dimecres, 6 de gener del 2016

Els catalans menjaran uns 880.000 tortells de Reis, segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona

El tortell artesà és una pasta de brioix farcida de massapà,
fruita confitada i sucre / GREMI DE PASTISSERIA
DE BARCELONA I PROVÍNCIA
Uns 880.000 tortells de Reis artesanals a Catalunya i 590.000 només a Barcelona i província: aquestes són les previsions de vendes del Gremi de Pastisseria de Barcelona, que reflecteixen un creixement de prop del 3%. Les raons d'aquest increment, que ja s'ha anat produint de forma lenta els darrers anys, és certa recuperació econòmica i la revalorització del que és artesanal.

Segons el president del Gremi, el pastisser de Castellterçol Elies Miró, "cada cop som més conscients que som el que mengem, i que un tortell que porta una setmana al lineal d'un supermercat o franquícia ha de portar sí o sí gran quantitat de conservants artificials. El tortell artesanal és de curta durada, es deteriora fins i tot abans que altres productes de pastisseria. Per això el fem la Nit de Reis, tal i com es feia abans, amb hores d'elaboració i fermentació, i sense afegir conservants ni colorants artificials". El Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que cada família catalana es gastarà entre 19 i 36 euros en el tortell artesà, segons la mida. El tortell artesà és una pasta de brioix farcida de massapà, fruita confitada i sucre. També se'n poden trobar amb altres farciments com nata, crema o trufa, cada cop més acceptades.

+info: http://www.gremidepastisseria.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada